Hippe Schooltassen

Hippe schooltassen: kleuters

De schooltas van een kind verandert van vorm, kleur en grootte naarmate je kind ouder wordt. Als kleuter heb je niet meer nodig dan een rugzakje voor je hap/sap en je lunch. Vaak ben je op die leeftijd helemaal gek van Bob de Bouwer, of Spiderman, of prinsessen, of Dora. Het rijtje bekende tv-figuren is bijna oneindig en van elk tv-figuur is wel een rugtas te krijgen. Blokker, Bart Smit, de Action, de markt, voor een paar euro heb je een vrolijke tas. En voorlopig is dat ook wel goed. Enige nadeel is dat alle kleuters zo’n tasje hebben en je dus goed op moet letter welk tasje van jouw kind is. Wil je toch net even wat anders dan anders, kijk dan eens bij de tassen van Dutch Heroes. Dit zijn niet al te grote schoudertassen met stoere, kleurige prints. Ook erg in trek zijn de tassen waar je zelf de naam van je kind of een foto op kunt laten drukken. Simply Colours biedt hiervoor uitgebreide mogelijkheden.

Hippe schooltassen: vanaf groep 3

Als je kind naar groep 3 gaat zal zijn of haar smaak veranderen. Dora of Bob de Bouwer kan echt niet meer (alhoewel jongens  nog wel eens overstappen op Skylanders of Angry birds) en misschien moet er wel huiswerk in de tas, of gymspullen. Een grotere tas is op dit moment wel handig. Gaat je kind op de fiets naar school dan is een rugtas een goed idee, anders zou het ook een schooltas in postmen model kunnen zijn. Felle kleuren zijn -vooral bij de meiden- nog wel geliefd, jongens kiezen iets met een stoere print. Een leuk merk voor meiden is Zebra Trends, voor jongens heeft De Kunstboer hele stoere tassen. Let er bij de aanschaf van een tas ook op dat deze goed afsluitbaar is en enigszins slijtvast: er zal mee gegooid en over de grond gesleept worden.

Zo’n grotere tas kan in principe de rest van de basisschooltijd mee. Gaat je kind over naar de middelbare school dan zul je over moeten stappen op een zeer stevige, goede (rug)tas waar de boeken van de kind allemaal in passen. Het loont dan zeker de moeite om eens bij een gespecialiseerde tassenwinkel te kijken.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *